Skip to main content

Over ons..

De fusie tussen handbalverenigingen HV Gulpen en MVC Mechelen in 2005 blies de club nieuwe energie in. Leden, coaches en vrijwilligers zijn sindsdien, stuk voor stuk, enorm betrokken. Door hun aanstekelijke enthousiasme maken zij de club tot wat het is: sportief én samenhorig. Kernwaarden die voelbaar zijn. Dit heeft zich geuit in een enorme groei van de club in de afgelopen jaren. Daar zijn we enorm trots op!

Spektakel op het veld. Liefde voor de club. Dat is onze missie. 

Naast gepaste trots op het verleden hechten wij daarom bijzonder veel waarde aan een toekomstgerichte visie

Optimo heeft in de afgelopen drie jaar een enorme groei doorgemaakt en telt daarmee circa 120 leden, terwijl de club nog steeds groeiende is. Er zijn inmiddels zeven gemengde jeugdteams binnen de club actief in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar. Heren vanaf 18 jaar kunnen terecht in ons heren senioren team. Dames vanaf 18 jaar kunnen terecht in één van onze drie recreantenteams.

Onze thuisbasis is sporthal Gulpdal. Hoewel er door de jeugd ook wordt getraind in de sporthal van Scholengemeenschap Sophianum, de gymzaal van de Kindercirkel en soms buiten op het veld aan de Witteweg. 

 MenG Optimo is aangesloten bij het NHV.

Een stukje historie...
In juli 1968 startte HV Gulpen als dameshandbalvereniging. Trainingen en wedstrijden werden aan het begin gehouden op het voetbalveld van Ingber. Het ledenaantal groeide toen er ook heren gingen spelen vanaf 1981. Dit resulteerde in 1983 in de aanleg van een verhard veld in Gulpen achter de toenmalige MAVO aan de Witteweg. Later verhuisde de club naar de sporthal. 
In 2005 fuseerde HV Gulpen met MVC uit Mechelen tot MenG Optimo.

Laatste nieuws.....

Merry Christmas

De laatste trainingen van 2022 zijn bijna een feit en daarmee kijken we terug op een mooi handbaljaar, waarin de draad als vanouds werd opgepakt. Onze vereniging kijkt met name terug op de enorme toename van teams en aantal leden, waarmee 2022 de boeken in gaat als een jaar dat wederom in teken stond van groei. Wij wensen alle leden, jeugdleden, coaches, scheidsrechters, ouders, publiek, sponsoren, vrijwilligers en bezoekers van de website fijne feestdagen. Hopelijk treffen we ons in 2023 weer op of naast het handbalveld waar we genieten van onze prachtige sport.

Bo, Tom, Judith, Ivo en Evelien
- Bestuur MenG Optimo -