Titelkansen ver weg na zwaar verlies bij koploper...

Titelkansen ver weg na zwaar verlies bij koploper

Vooraf was duidelijk dat het bezoek aan BFC 2, de koploper in de tweede klasse en gedoodverfd kampioen, een lastige klus zou worden. . Smalle selectie, weinig samen kunnen trainen, kleine pijntjes. Kortom: de Goden waren de ploeg uit Gulpen op voorhand niet gunstig gezind.

Maar met de juiste instelling zou de ploeg opnieuw een heel eind kunnen komen om op die manier het onterechte puntverlies uit de thuiswedstrijd (15-15) enigszins weg te poetsen. Een nederlaag met enkele doelpunten verschil zou al een hele prestatie zijn.

Zover kwam het niet, ondanks alle goede bedoelingen en meer dan 100 % inzet.

In no time keek MenG tegen een 6-1 achterstand aan, iets wat in de Beekse sporthal als dodelijk kan worden gezien. Optimo had ook deze keer het vizier in aanvallend opzicht tegen hun ex-keepster niet scherp genoeg afgesteld. Zeker lijkende doelpunten werden gemist. De defensie werd anders georganiseerd, maar aan snelle uitvallen kwam de Gulpense ploeg niet echt toe.

Maar ook de scheids van dienst had niet altijd een zuivere kijk op het duwen en trekken aan beide kanten. Aan Optimo-kant werd achtmaal een tijdstraf uitgedeeld - zelfs keepster Caroline moest eraan geloven - terwijl de geel-groene brigade voor nagenoeg gelijke overtredingen met vrije worpen op de plaats werd gezet. Niet vreemd dat de frustraties bij de speelsters en op de bank af en toe hoog opliepen over zoveel onrecht.

Halverwege (14-9) zou een ferme inhaalrace het laatste redmiddel zijn om de score tot aanvaardbare proporties terug te brengen. De tijdstraffen dwarsboomden steeds weer die opdracht. Bij 20-11 was het gelopen koers en kabbelden beide teams richting de zestig minuten. Hier en daar werden aan beide kanten nog een paar ferme tikken uitgedeeld, als een soort vergelding leek het wel. Aan de uiteindelijk verdiende maar te ruim uitgevallen 26-16 zege voor de thuisploeg deed dat niets af.

Ook deze scheids mag heel snel een studie-uurtje aan het spelregelboekje besteden om in de toekomst de zondagmiddag-hobby van sporters en begeleiders niet om zeep te helpen.

Komende zondag is de eerste ploeg vrij. Op zondag 6 maart staat de derby tegen Adio op het programma (12 uur, Gulpdal).

Stand aan kop:

1. BFC 2 14-23;
2. Wijnandia 14-22;
3. ESC 2 14-21;
4. MenG Optimo 14-20;
5. Margraten 14-18.

De tweede ploeg redde het niet en verloor met zware cijfers op bezoek bij Born 3: 23-6. In de stand daalt het team van de zevende naar de negende plaats, met 14 punten uit 16 wedstrijden.

Zondag krijgt MenG Optimo 2 de reserves van Vilt Be Quick op bezoek, de nummer 3 uit de stand. Aanvang 11.00 uur in Gulpdal.