Eerste ploeg MenG Optimo toont karakter

Met slechts zes (!) vaste speelsters van de eerste ploeg aan de start, aangevuld met Yvonne, Anne en Britt van team 2, moest tegen het lastige Olympia uit Bocholtz gespeeld worden. Geen gemakkelijke opgave! Maar in de voorbereiding op dit duel was duidelijk dat alle aanwezigen met volle inzet voor de twee punten zouden gaan om het gat op de ranglijst met BFC 2 op één teller te houden. Immers, zondag wacht de ultieme kraker in Beek tegen datzelfde BFC.

Aan spanning op de gezichten geen spoortje te zien. Het sextet was overtuigd van hun kunnen en zou dat, samen met de extra manschappen, gedurende het uurtje snelheidshandbal overduidelijk laten zien.

Vanaf het eerste fluitsignaal zat MenG op het goede spoor, maar kreeg in de defensie een paar maal geen vat op de linkshandige rechteropbouwer van de gasten. Het was even schrikken toen Rosie op volle snelheid van achteren aan haar arm werd geraakt bij haar schotpoging en een paar keer over de vloer tolde. De 'dader' kwam er met een tijdstraf genadig van af.

Die linkshandige speelster bleef ook aan het begin van de tweede helft (10-6) nog even een lastige horzel alvorens Danielle met wat offensiever verdedigen die angel bij de bezoeksters uitschakelde.

Tussendoor was er nog even tumult omdat de scheidsrechter een wat merkwaardige dubbele tijdstraf uitdeelde aan Gulpen waar niet iedereen van begrepen had wat er nou precies aan de hand was. Commotie, ook bij de Olympia-coach die zich - een beetje onsportief - afreageerde op het wedstrijdsecretariaat (goed gedaan, Ivo!) Toen de kruitdampen waren opgetrokken en iedereen weer wist wat hem te doen stond, werd de Gulpener trein weer op stoom gebracht. Met name Rosie kon zich heerlijk uitleven in aanvallend opzicht. 

Yvonne en Anne namen ook doelpunten voor hun rekening. Ook de van een langdurige blessure teruggekeerde Ingrid bleef de tweede helft op de vloer en bekroonde haar optreden sinds hele lange tijd met goede acties. Debet aan haar prima heroptreden was zeker de flinke pot muesli die ze kort voor aanvang van de wedstrijd naar binnen werkte.  Uitgeput moest ze na afloop even naar wat extra lucht happen, de inspanningen waren op haar gezicht af te lezen.

De zege kwam in die tweede helft niet meer in gevaar. Door een aantal benutte pingels kon Olympia het getal 14 op het bord zetten. Dat was in schril contrast met de 25 aan de andere kant op het bord waar het selecte handbalgezelschap uit Gulpen en omstreken hard voor geknokt heeft.

De tweede ploeg had blijkbaar een baaldag opgenomen, Werd enkele maanden in Geleen nog duidelijk gewonnen van de Smurfen United, deze keer draaide de gasten uit Geleen de 'onzen' meteen de duimschroeven aan. De 9-20 eindstand geeft aan dat MenG Optimo nauwelijks in beeld is geweest.

Programma:

Zondag 21 februari:

11.30 uur sporthal het Anker, Born: Born 3 - MenG Optimo 2

14.20 uur sporthal de Haamen, Beek: BFC 2 - MenG Optimo 1

Zondag 28 februari:

11.00 uur sporthal Gulpdal, MenG Optimo 2 - Vilt/Be Quick 2

dames 1 vrij

Zondag 6 maart:

11.00 uur, sporthal het Anker, Born: Born 2 - MenG Optimo 2

12.00 uur: sporthal Gulpdal: MenG Optimo 1 - Adio

Stand aan kop:

1. BFC 2 13-21; 2. Wijnandia 13-21; 3. ESC 2 14-21; 4. MenG Optimo 13-20; 5. Margraten 2 13-16.

Stand aan kop:

1. V&L 3 16-28; 2. Born 2 15-25; 3. Vilt/Be Quick 2 15-23; 4. Born 3 15-20; 7. MenG Optimo 15-14.