• Home
  • Nieuws
  • Laatste nieuws

Dramatische nederlaag eerste ploeg..

De eerste damesploeg heeft slechts een week kunnen genieten van de koppositie. Op bezoek bij het altijd lastige Margraten 2 leverde MenG Optimo twee kostbare punten in: 18-14.

De personele bezetting was ook deze keer aan de magere kant. C-speelster Lisanne Gusting nam plaats op de wisselbank naast de geblesseerde Kelly. Het zevental in het veld had zware papieren, zoveel was vooraf tijdens de bespreking wel duidelijk. Voor de Gulpense defensie was het zaak om een van de belangrijkste schutters aan thuisclubzijde uit te schakelen. Maar dat gebeurde niet altijd even consequent waardoor de routinier toch een groot aantal keren vanaf negenmeter haast vrij kon aanleggen of doorleggen naar een medespeelster op de cirkel. Te weinig agressie in de Gulpense defensie dus.

Maar het euvel zot vandaag ook aan de overzijde. De Margratense doelvrouwe keepte alsof haar leven er vanaf hing. De Optimo-voorwaartsen hadden het vizier niet goed afgesteld en kregen met enige regelmaat een tik op de neus. In plaats van een voorsprong op het scorebord bij elkaar te spelen was het de thuisploeg die wat gehaaider in de aanval de kansen wel omzette: 9-6 halverwege.

Na de pauze leek het pleit al vlot beslecht: 10-6. Maar zie! De gasten harkten alle restjes extra energie bij elkaar en kwamen zowaar langszij: 11-11. Vanaf dat moment ontbrak het de ploeg - moegestreden door die inhaalrace? - om door te drukken en bleef een aantal fraaie mogelijkheden om zeep helpen. Margraten rook dat er tegen de koploper iets te halen viel en speelde de Gulpense defensie een paar maal kinderlijk eenvoudig uit. Bij 18-14 namen de ploegen afscheid van elkaar. De punten voor Margraten betekenen dat er nog een concurrent voor de eerste plaats - Wijnandia, BFC 2 en ESC 2 - bijkomt hetgeen het competitieverloop alleen maar spannender maakt.

Komende zondag is de eerste ploeg vrij. Zondag 31 januari (16.00 uur) de derby tegen de buren van Esia uit Eys.

De tweede ploeg verloor verrassend hoog met 22-8 bij de reserves van Minor Nuth. Zondag 24 januari ontvangt MenG Optimo 2 koploper V&L 3 uit Geleen (13.10 uur).