Heren 2 blijven aan kop!!

Aangezien de 3de klasse maar 5 teams bevat wordt er een dubbele competitie gespeeld.
Deze zondag stond de 3de wedstrijd tegen manual op het programma. Thuis werd al een keer gewonnen, echter bij de uitwedstrijd bleven de punten in Venray.

Voor de wedstrijd bereikte ons het nieuws dat er een nieuwe Optimist geboren was in Stokhem. Arno en Cindy gefeliciteerd met jullie zoon!
Dit betekende echter wel dat Arno vandaag niet bij de selectie zat en optimo met 2 wissels op de bank het moest opnemen tegen een voltallige Manual selectie.
Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Ondanks dat was er weinig publiek in de hal aanwezig. Heel jammer, want de wedstrijd bleek een stuk spannender dan Nederland – Zwitserland.

Optimo begon goed en kwam al snel op een paar punten voorsprong. Door goed verdedigend werk werd er van beide kanten weinig gescoord. Een voorsprong van 3 goals kon niet worden vast gehouden en met 9-8 ging de rust in. Na de rust bleven beide teams aan elkaar gewaagd. Het was echter manual die vaker wist te scoren waardoor er met nog 3 minuten te gaan een stand van 15-17 op het scorebord stond.
De ommekeer kwam na een overtreding van manual. Waardoor Optimo 2 minuten overtal had.
In die 2 minuten wisten Tom, Thomas en Kevin koelbloedig te scoren en wisten we ons eigen doel leeg te houden. Ook een vrije worp in de laatste seconden voor manual werd niet benut en met een eindstand van 18-17 kon er tevreden worden terug gekeken op de wedstrijd.

Komend weekend is er geen wedstrijd, maar dinsdag avond 19-01-2016 mogen de heren naar Kerkrade voor de beker.