Twee katten in het nauw..

Twee katten in het nauw....
 
Zelden zal een trainer zo hebben moeten puzzelen om twee teams aan de beginworp te krijgen. Door blessureleed en diverse afmeldingen was de keuze voor de beide damesploegen van MenG Optimo uiterst dunnetjes, om niet te zeggen ondermaats.
De tweede ploeg moest als eerste de vloer op en de volle zestig minuten met slechts zeven speelsters aan de bak tegen laagvlieger MEOS 3 uit Nederweert. De fusieclub (Merefeldia en Ospel) hield in de eerste dertig minuten grip op de wedstrijd en mocht zelfs een kleine voorsprong koesteren. Bij rust waren de rollen weer omgedraaid: 10-8.
Meteen na de pauze leek het duel de Gulpense speelsters te ontglippen (10-11) toen MEOS een paar foutjes prima afstrafte. Eenmaal dat probleem opgelost werd met slim en op de juiste momenten snel spel de groene tegenstander op afstand gehouden: 17-12.
 
Daarna was de eerste ploeg aan de beurt. In de kleedkamer was bij de bespreking enorm veel plaats: ook hier slechts zes speelsters aan de afworp ware het niet dat Britt, Jewel en Yvonne van team twee de gelederen wilden komen versterken! Waarvoor dank!
Het was niet zomaar een wedstrijd. MenG had na de pijnlijke en nipte verliesbeurt van enkele weken geleden tegen Wijnandia - de scheidsrechter van dienst moet nog maar eens verantwoording afleggen over zijn vreemde manier van fluiten - nog wat goed te maken. En dat uitgerekend tegen koploper ESC 2 uit Stein, de ploeg die een puntje meer telde op de ranglijst. Met slechts anderhalve training in de benen in drie weken waren de vooruitzichten niet echt denderend!
 
Samen werden de plannen gesmeed, als verrassing kon MenG Rosie en keepster Caroline opvoeren, het tweetal dat in het openingsduel (18-1* nog ontbrak. Misschien lag daar wel de sleutel?
Na een wat aarzelende start leek de thuisploeg de touwtjes steeds nadrukkelijk in handen te krijgen en beloonde zich met een 10-8 voorsprong bij rust. Nog niet echt iets om vrolijk van te worden, want ESC bleef in het spoor. In totaal werden vier tijdstraffen aan Gulpense overleefd, er werd zelfs magnifiek gescoord aan de overzijde. Eenmaal op toeren was er voor Stein geen houden meer aan en onderging de tegenstander sportief het lot van de geklopte ploeg: 21-15.
 
De vreugde na afloop was enorm! Gestreden en gevochten als leeuwinnen! De ploeg beloonde zich met twee dure punten en mag de komende week in elk geval genieten van de koppositie. Even nog dwaalden de gedachten af naar die 20e december, het pijnlijke thuisverlies tegen Wijnandia....
 
A.s. zondag (12.30 uur) wachten de reserves van Margraten, een stugge ploeg die het de zwarte brigade uit Gulpen enkele maanden geleden knap lastig maakte. Een gewaarschuwd mens.....