• Home
  • Nieuws
  • Laatste nieuws

Makkie voor eerste damesploeg!

Met de derby tegen Esia nog vers in het geheugen werd de eerste damesploeg zondag in sporthal Gulpdal verwacht voor het duel met buurtgenoot Adio.
De ploeg promoveerde vorig seizoen en heeft het dit jaar beduidend moeilijker. 
MenG Optimo had, in tegenstelling tot het duel met Esia, nu de concentratie wel vanaf seconde één op de juiste stand staan. In een hoog tempo ging het richting de overkant. Minpuntje: onderweg werden toch nog wat technische fouten gemaakt en kon de Adio-doelvrouwe een paar keer – elf, telde de trainer – zeker lijkende treffers voorkomen. De ruststand van 5-16 had dus een ruimere marge moeten hebben.

Na de denkbeeldige thee duurde het even voordat de trein o.l.v. Rosie weer denderde. Adio prikte een paar maal binnen, echt in gevaar kwam de score natuurlijk niet. Ook in het tweede deel toch weer wat concentratieverlies bij het afwerken waardoor Adio de score uiteindelijk nog draaglijk kon houden, niet in het minst de verdienste van de doelvrouwe: 9-28.
Door deze zege bezet MenG na zes duels de derde plek met een punt achterstand op BFC 2 en ESC 2. 

De tweede ploeg liet in de eerste helft (16-4) geen spaan heel van Born 2: 16-4. Wat er na de wisseling van speelhelft allemaal fout ging, is niet te beschrijven! Born tapte zichtbaar uit een ander vaatje en liet de thuisploeg met het schaamrood op de kaken achter: 20-24. Als je één keer per seizoen een draak van een wedstrijd moet spelen, dan is dat deze keer bij MenG Optimo – met een beperkte kern aan spelers – gebeurd.

Komend weekeinde is de eerste ploeg vrij. Zaterdagavond 28-11 wordt in Gulpdal gespeeld tegen BDC. De tweede ploeg reist zondag naar BFC 3 (16.00 uur, De Haamen in Beek).