In extremis naar gelijkspel...

De Engelse week zit er voor de eerste damesploeg van MenG Optimo op. Na twee duidelijke zeges (Olympia uit, 24-12 en Esia thuis, 25-7) werden zondag in eigen hal de degens gekruist met de gedoodverfde kampioen BFC 2 uit Beek. Die ploeg had nog geen verliespunt te pakken, zaak dus voor de ‘zwarten’ om daar verandering in aan te brengen.

De jeugdige opponent startte fel en zetten MenG voor korte tijd de duimschroeven aan met degelijk aanvalsspel en fel, agressief verdedigen. De arbiter van dienst had niet altijd goed zicht op wel of geen overtreding en toverde aan beide kanten gedurende de hele wedstrijd een aantal vreemde beslissingen uit zijn hoge hoed. Vanaf 2-2 ontspon zich een aantrekkelijk en emotioneel duel, niet altijd goed voor hart en bloedvaten! Met een paar afstandspegels nam geel-groen een 3-5 voorsprong die door de thuisclub nog voor de rust werd omgebogen in een voordelige 8-7 stand.

Bleek de Beekse doelvrouwe voor de rust al een behoorlijk sta-in-de-weg, na de pauze zou zij heel apart haar stempel op de wedstrijd gaan drukken. Bij 10-8 liet de thuisploeg door een gemiste pingel de kans op een verschil van 3 liggen. Bij 10-10 stond de Beekse sluitpost een vijftal keren goed opgesteld om breaks en strafworpen uit haar doel te ranselen. Dat gaf haar medespeelsters zoveel extra energie, dat MenG het zichtbaar moelijker kreeg. Bij 12-14, acht minuten voor tijd, leken de kaarten geschud! Weer kon een Gulpense strafworp geen genade vinden bij de Beekse keepster. Om gek van te worden! Lobke scoorde de ‘Anschlusstreffer’, Rosie zette een break doeltreffend om: 14-14.

De slotminuten waren bloedstollend. De BFC-linkeropbouw knalde 14-15 langs Caroline. Iedereen dacht de eerste verliespartij. Beek waande zich te vroeg winnaar: Danielle lepelde de verdiende gelijkmaker binnen: 15-15. Een stand waar beide ploegen vrede mee mochten hebben.

Zondag de derby ‘bij’ Adio in Gulpdal. Daarna een weekje vrij om dan op zaterdag 29 november BDC te ontvangen.