• Home
  • Nieuws
  • Laatste nieuws

Eén helft voldoende voor MenG-dames

In de derde wedstrijd, op bezoek bij Olympia Bocholtz, had de vrouwenploeg van MenG Optimo aan een helft voldoende om zeker te zijn van de twee wedstrijdpunten. In een hoog tempo kon keepster Caroline verschillende keren de Gulpense voorwaartsen op snelheid aanspelen hetgeen tot heel eenvoudige treffers leidde. Ook konden diverse goedlopende aanvallen genoteerd worden die tijdens de trainingen er langzaam ingeslepen worden.

Jammer genoeg ging het op weg naar het doel van de Olympia-doelvrouwe ook een paar maal fout anders was de score halverwege beduidend groter geweest dan 3-14.

Tijdens de pauze werd erop gewezen dat concentratieverlies en onnauwkeurigheden de grootste tegenstanders zouden worden. En ja hoor! Tien minuten lang werd het Bocholtze doel niet gevonden. De tegenstander had blijkbaar geen zin in nog zo’n afstraffing en ging er fysiek wat steviger tegenaan. Via 9-19 werd het uiteindelijk 12-24. 
Woensdagavond vindt in sporthal Gulpdal (20.00 uur) de inhaalwedstrijd plaats tegen de buren van Esia. Zondag (16.10 uur) opnieuw in eigen hal, als koploper BFC 2 uit Beek op bezoek komt.

De tweede ploeg speelde, met slechts één wisselspeelster, niet onverdienstelijk tegen het chaotische Smurfen United. Veel geschreeuw vanaf de kant, meerdere kamikaze-acties binnen de lijnen die de clubscheidsrechter uit Geleen niet wenste te accepteren en de thuisploeg – terecht - meermaals een tijdstraf aansmeerde. Na de pauze (7-12) was het zaak de wedstrijd slim uit te spelen. Zonder echt in gevaar te komen slaagde Optimo daar in: 12-19.

De ploeg bezet na vijf wedstrijden en slechts een verliesbeurt – tegen koploper V&L 3 – een prima tweede plaats.
Zondag ontvangt men Born 3 (17.20 uur).